Meteen naar de inhoud

Hypnomassage, dieper ontspannen in een massage

Diepere ontspanning door hypnose

Een hypnomassage is, het woord zegt het al, een combinatie van massage en hypnose. Tijdens de massage wordt u door middel van hypnotische suggestie in een lichte trance gebracht. Door middel van visualisaties breng ik uw geest naar een ontspannende plek waar ik u vervolgens kan begeleiden om uw lichaam nog verder te ontspannen. Ondertussen krijgt u de massage waar u op dat moment behoefte aan heeft.

Hypnomassage, ontspanning, diepe ontspanning, relaxen, massageEen goede massage ís al een vorm van hypnose

Wat interessant is om te weten, is dat een goede massage al een vorm van hypnose is, zelfs zonder woorden te gebruiken. Ook de bewegingen van een masseur op je rug, het wiegende ritme, de herhalende strijkingen werken zowel lichamelijk als geestelijk ontspannend. Wie heeft niet na een massage het gevoel gehad dat de tijd veel sneller ging dan hij dacht? Zodra je tijdsbesef veranderd is, ben je feitelijk in een zelfhypnose geweest. Het enige dat een hypnomassage doet is daar een woordelijke ondersteuning aan geven.

Hypnose is voor niemand nieuw

Is hypnose ‘eng’? Nee, of u het weet of niet, opgaan in een mooie of spannende film, je helemaal verliezen in een boek of dagdroom, geconcentreerd bezig zijn aan een intensieve taak of hobby, het zijn allemaal vormen van zelfhypnose. Uw geest is feitelijk al gewend om in trance te zijn en een hypnose is niet meer of minder dan een manier om zo’n trance bij u op te wekken. Uw eigen wil, grenzen en limieten blijven gewoon actief, het enige dat verandert is dat uw geest zelf een toestand opzoekt van ‘waarom ook niet’. Maar het is 100% onmogelijk om iemand onder hypnose dingen te laten doen die hij of zij onjuist acht.

Er is veel mogelijk, maar u geeft zelf de grenzen aan

Een hypnose is niets anders dan een toestand van diepe ontspanning, waarbij u open staat voor positieve suggesties. Ik geef geen hypnotherapie tijdens de hypnomassage, maar alleen visualisaties en ontspanningssuggesties. U hoeft dus niet bang te zijn dat ik u, zoals u op tv wel eens hebt gezien misschien, dingen laat doen die niet bij u passen. Een voorbeeld van wat kan tijdens een massage is dat ik bepaalde spiergroepen, bijvoorbeeld in de nek of schouders, extra laat ontspannen. Maar als u dit niet wilt, dan doe ik dit niet. En als u wilt, kunt u altijd aangeven te willen stoppen, ook tijdens de hypnose of massage. Ik ga dan gewoon verder als tijdens een normale massage.

Iedere combinatie mogelijk bij hypnomassage

Afhankelijk van uw klachten of behoeftes kan een hypnomassage zacht en ontspannen zijn, of stevig en diepgaand. Het is geen enkel probleem om dit van te voren aan te geven en zelfs tijdens de massage bij te stellen. Ook al bent u onder hypnose, u bent er gewoon bij. U kunt altijd aangeven dat bepaalde gebieden extra aandacht nodig hebben of te diep worden behandeld. Ook massages als Lomi Lomi of holistische massages bij chronische pijn kunnen gecombineerd worden met hypnose.

Vragen, twijfels of interesse?

Neem gerust contact op als u vragen, twijfels of interesse heeft. Ik bespreek graag met u de (on)mogelijkheden van een hypnomassage. En als u het een keer wilt uitproberen, dan kunt u hieronder direct online boeken. U kunt natuurlijk ook gewoon bellen, mailen of een bericht achterlaten.

Laden...
Aangedreven door BooklyWordPress Booking Plugin

 

 

Call Now Button