Meteen naar de inhoud

Hot Stone Massage, warm en weldadig

Een hot stone massage is een massage van het lichaam met stenen van ongeveer 45 graden Celcius. Vandaar de naam hot stone. De hitte en de ‘druk’ van deze hete stenen dringen diep door in de spieren. Hierdoor verlicht een hot stone massage spanningen en geeft je nadien veel energie.

Voor deze soort massage gebruiken we afgeronde basaltstenen. Deze steensoort is hard en ijzerhoudend, het is een vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen de stenen goed warmte vasthouden.

Warmte en ontspanning met hot stones

De stenen worden ondergedompeld in een warmwaterbad en eerst op de aandachtsgebieden van het lichaam neergelegd – meestal je rug. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. De stenen geven een zekere druk, die je kunt vergelijken met een rekoefening. Bij het wegnemen van de steen merk je dit het beste.

Na een legging van de hot stones op het lichaam word je verder los gemasseerd met de warme stenen, warme olie en warme handen. Hot stone massages wisselen wij altijd af met ‘gewone’ massagetechnieken met de handen, omdat wij daarbij diepere en meer effectieve behandeling kunnen geven van de spieren. Hot stone massage zorgt voor een diepe ontspanning en ontgifting.

De massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Door de combinatie van warmte en beweging werkt de massage dieper in op het spierweefsel. Dit is extra effectief. Het gebruik van hot stones kunnen we bij elke massage toevoegen, behalve bij stoelmassages en massages bij chronische pijn, omdat we hierbij geen olie gebruiken.

Een hot stone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.

Niet iedereen kan of mag een hot stone massage ontvangen. Klik hier voor een lijst van contra-indicaties. Neem bij twijfel of vragen altijd vooraf contact met ons op.

Bij het boeken van een massage kan je het gebruik van hot stones als extra aanklikken. Per persoon is dit €5 of €6,50 extra.

Laden...
Aangedreven door BooklyWordPress Booking Plugin
Call Now Button