Hot- en Cold Stone Massage

hot en cold stone massage

Een hot- en cold stone massage is een massage van het lichaam met stenen van ongeveer 45 graden Celcius, afgewisseld met gekoelde stenen. Vandaar de naam hot- en cold stone. De hitte en de ‘druk’ van de hete stenen dringen diep door in de spieren. De hot stone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie. Om het lichaam niet teveel op te warmen, wordt de behandeling, net als in een sauna, afgewisseld met gekoelde cold stones. Dit geeft een verkoelend en aangenaam effect dat zeer goed is voor de bloedsomloop.

Voor de massage worden afgeronde basaltstenen gebruikt. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen de stenen goed warmte vasthouden.

Warmte en ontspanning

De stenen worden ondergedompeld in een warmwaterbad en eerst op de aandachtsgebieden van het lichaam neergelegd – meestal je rug. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. De stenen geven een zekere druk, die je kunt vergelijken met een rekoefening. Bij het wegnemen van de steen merk je dit het beste. De cold stones worden niet gelegd, maar alleen gebruikt om de huid en spieren af te koelen voor een goede warmtewisseling.

Na een legging van de hot stones op het lichaam word je verder los gemasseerd met de warme stenen, warme olie en warme handen. Hot- en cold stone massages bij mij worden altijd afgewisseld met ‘gewone’ massagetechnieken met de handen, omdat ik daarbij diepere en meer effectieve behandeling kan geven van de spieren. Hot- en cold stone massage zorgt voor een diepe ontspanning en ontgiftiging.

De massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Door de combinatie van warmte en beweging werkt de massage dieper in op het spierweefsel. Dit is extra effectief. Het gebruik van hot stones kan bij elke massage worden toegevoegd, behalve bij stoelmassages en massages bij chronische pijn, omdat hierbij geen olie wordt gebruikt.

Een hot- en cold stone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.

Niet iedereen kan of mag een hot- en cold stone massage ontvangen. Klik hier voor een lijst van contra-indicaties. Neem bij twijfel of vragen altijd vooraf contact met ons op.

Bij het boeken van een massage kan het gebruik van hot- en cold stones als extra worden aangeklikt. Per persoon is dit €5 extra. Het gebruik van hot- en cold stones neemt extra voorbereidingstijd in beslag. Houd hier rekening mee bij een massage thuis!

Laden...