fbpx
Ga naar de inhoud

Kindermassage – een ontspannende ervaring voor uw kind

Mijn eigen kinderen vinden het heerlijk om af en toe gemasseerd te worden, zeker als ze zien dat iemand anders (hun moeder vaak) ook net gemasseerd wordt. Heeft u kinderen thuis en zijn ze nieuwsgierig naar de ervaring? Dan is het mogelijk dat die ook een (al dan geen korte) kindermassage krijgen. Voor kinderen is het heerlijk om even aandacht te krijgen voor hun lichaam. Sommige kinderen worden snel kietelig, terwijl ik ook kinderen heb gemasseerd die helemaal konden opgaan in de ontspanning. Hierom reken ik geen vaste tijden, maar overleg liever vooraf over de mogelijkheden en randvoorwaarden. Ik heb ook goede ervaringen met tieners of pubers die werden gemasseerd en volledig tot rust kwamen. Dit kwam hun goed van pas voor school of examens!

Ontprikkelen van de zintuigen bij een kindermassage

Zowel kinderen als jongeren zijn sterk gebaat bij een massage. In onze samenleving worden veel zintuigen (vooral de ogen en oren) sterk overprikkeld worden door veel lawaai, achtergrondmuziek, flitsende beelden op smartphones, computers, tablets en TV. Het kan dan heerlijk zijn om even tot jezelf gebracht te worden met een massage. Door de focus te leggen op het lichaam, kan het overprikkelde brein tot rust te komen. Ik combineer een kindermassage altijd met rustige, instrumentale muziek en gebruik in overleg massage-olie met rustgevende geuren. Ook voor kinderen of jongeren die prikkelstoornissen hebben kan een massage ze rust bieden die ze elders niet vinden. Bij massages voor jeugdigen ga ik zeer voorzichtig te werk en bevraag zowel met het kind als de ouders/verzorgers zorgvuldig naar de grenzen en wensen van het kind.

Veel voordelen

Van het stimuleren van het natuurlijk afweersysteem, het verbeteren van de spijsvertering tot het verlagen van stress en angst, een massage heeft veel voordelen voor uw kind. Door de combinatie van muziek, rustgevende geuren en ademhalingsoefeningen creëer ik een rustgevende atmosfeer. Hierdoor wordt hun parasympathische zenuwstelsel geactiveerd dat zich bezighoudt met het verteren van voedsel en het herstellen van het lichaam. Door deze systemen ‘aan’ te zetten, herstelt het lichaam van het kind zich sneller van blessures, maar ook van angst en stress. Daarnaast kan een kind leren meer te genieten van zijn lichaam, en hierdoor zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld krijgen.

Alles in overleg

Een kindermassage geef ik uitsluitend in het bijzijn van een ouder of verzorger. Samen bepalen we óf en welke kleren aanblijven of uitgaan. Masseren met kleren aan kan net zo lekker zijn als met kleren uit. Het kind geeft daarin zelf zijn wensen en grenzen aan. De massages duren zo lang als afgesproken of tot het kind aangeeft te willen stoppen.

Een kindermassage boeken?

Een kindermassage boeken kan hieronder.

Kindermassage massage voor u
Laden...
Aangedreven door BooklyWordPress Booking Plugin
Call Now ButtonBoek direct online