fbpx
Ga naar de inhoud

Deep Tissue Massage: intens en effectief

Naast de Ontspanningsmassage en de Klassieke Massage is het soms ook gewoon nodig om écht diep te masseren. Sommige spieren bevinden zich dieper onder de huid en ook deze hebben het nodig om gemasseerd te worden. Bovendien zijn sommige spieren gewoon heel dik van zichzelf, bijvoorbeeld de lange rugspier of de grote spieren in de billen. Om alle vezels in die spieren te kunnen behandelen is het soms noodzakelijk om dieper te gaan dan bij reguliere massages. Voor dit soort behandelingen is de Deep Tissue Massage ontwikkeld. Met diepe knedingen, puntige druk vanuit het lichaamsgewicht met de duimen of stevige en diepe druk, bijvoorbeeld met de elleboog, worden de behandelde spieren flink losgemaakt. Ook wordt de doorbloeding en afvoer van zuren en afvalstoffen gestimuleerd. Klik hier voor een artikel over de voordelen.

Deep Tissue Massage: soms ongemakkelijk

Een Deep Tissue Massage wordt langzaam en grondig opgebouwd met technieken uit de klassieke- en ontspanningsmassage. Als er direct begonnen wordt met diepe knedingen of diepe druk met de elleboog, komt het lichaam in verzet en spannen spieren zich extra aan. Hierdoor wordt het moeilijker deze te behandelen. Het lichaam laten we daarom eerst wennen aan aanraking. Pas daarna laten we de druk toenemen. Zo kan men veel dieper masseren dan wanneer men direct de diepte in zou gaan. Deze opbouw maakt de massage aangenamer, maar vergis je niet. De diepe technieken zijn soms ongemakkelijk en kunnen tegen het pijnlijke aan zitten. Na afloop kan men zich dan ook een tijd beurs voelen op de behandelde delen. Deze beursheid trekt echter vanzelf weg en wat overblijft is een gevoel van bevrijding, want er is hard gewerkt om de spanning uit de spieren weg te krijgen.

Combineren

Elke massage is toegespitst op de wensen en klachten van degene die op de tafel ligt. Zo wordt ook de Deep Tissue Massage soms in pure vorm toegepast. Maar soms worden alleen bij sommige delen van het lichaam diepere technieken gebruikt. Ook bij een Ontspanningsmassage, Klassieke Massage of zelfs een Lomi Lomi Massage kunnen Deep Tissue technieken worden toegepast. Vraag hier vooral naar bij de masseur, dat kan vooraf aan de massage en ook tijdens de massage zelf!

Een keertje uitproberen? Boek hieronder een massage en geef als keuze de Deep Tissue Massage aan. U bent van harte welkom in onze praktijk!

Laden...
Aangedreven door BooklyWordPress Booking Plugin
Call Now ButtonBoek direct online