fbpx
Ga naar de inhoud

Cuppingmassage

cuppingmassage, bindweefsel, deep tissueBen je op zoek naar een effectieve, ontspannen en grondige massage die diep tot in het weefsel doordringt? Kies dan eens voor cuppingmassage. Deze techniek werkt heel effectief op de onderhuidse bindweefsels die tussen huid en spieren liggen, maakt verklevingen los, bevordert de bloedsomloop, voert afvalstoffen af en geeft letterlijk meer ruimte in de behandelde gebieden.

Cupping is een techniek die al duizenden jaren bestaat. Door kleine bekertjes vacuüm op de huid te trekken, ontstaat een onderdruk. Deze trekt de huid, bindweefsels en onderliggende spieren omhoog in plaats van omlaag. Zo creëeren we ruimte voor de weefsels om los te komen van elkaar. Door de onderdruk wordt ook meer bloed met zuurstof en voedingsstoffen naar het gebied getrokken. Hierdoor kan het weefsel effectief gezonder worden en ontstaat ruimte tussen alle lagen.

Bij Massage voor U gebruiken we cuppingmassage bij reguliere massages, als extra, klachtgerichte techniek op plekken waar dit nodig is. Maar wij bieden ook een complete cuppingbehandeling, waarbij we ons focussen op ontspanning en klachtbehandeling. Bij deze behandeling zullen wij deels statisch cuppen. Dit houdt in dat we op rug, billen, benen of armen een rij cups neerzetten die daar maximaal 10 minuten hun werk doen. Ondertussen werken wij aan andere delen van het lichaam. Wij combineren cuppen altijd met andere massagetechnieken als strijkingen, knedingen, deeptissuetechnieken en fricties.

Wanneer cuppingmassage?

Cuppingmassage is in veel gevallen goed om toe passen of zelfs raadzaam. Naast het behandelen van spierstijfheid, knopen en triggerpoints, werkt het uitstekend bij vast bindweefsel, migraine of hoofdpijn, fibromyalgie, buikklachten, darmklachten, menstruatieklachten, rug- en gewrichtspijn, verstevigen van de huid, slapeloosheid en stress, verminderde energie, striae en littekenweefsel en verkoudheid.

Rode plekken

Goed om te weten is dat er bij cuppingmassage rode vlekken kunnen ontstaan op gebieden waar veel stagnatie is. Dat gebeurt bijvoorbeeld bij vastzittende spieren, weinig doorbloeding en verkleefd bindweefsel. Die vlekken kunnen geen kwaad, en zijn een teken dat behandeling hier nodig was. Maar het is wel fijn hier rekening mee te houden. Wij kunnen ervoor kiezen de behandeling minder intens te doen, of korter. De masseur zal dit met u bespreken voor of tijdens de massage.

Contraindicaties

De huid en de weefsels worden bij een cuppingmassage op een andere dan gebruikelijke manier behandeld. Daarom gelden er een aantal extra contraindicaties boven de gebruikelijke. Bij de volgende aandoeningen of toestanden is cupping af te raden: zwangerschap, extreme vermoeidheid, beschadigde of verwonde huid, nierfalen, levercirrose, hartziekte of geschiedenis hiervan, hoge bloeddruk, gebruik van bloedverdunners. Heb je twijfels: bespreek ze altijd met je masseur.

Uitproberen? Boek direct een cuppingmassage!

Laden...
Aangedreven door BooklyWordPress Booking Plugin
Call Now ButtonBoek direct online