Wie ben ik en wat is mijn visie?

Visie over mij Massage voor U

Mijn naam is Jaco de Kruijf, 43 jaar, woonachtig in Leiden en sinds 2015 ben ik werkzaam als gediplomeerd masseur. Van oorsprong ben ik welzijnswerker, belangenbehartiger, groepsbegeleider en veranderkundige, maar ik miste in mijn werk het persoonlijke contact om individueel mensen te kunnen helpen met hoe ze zich voelen. Ik merkte dat iedereen vooral in zijn hoofd bezig was en wil anderen door mijn werk helpen zich meer bewust te zijn van het lichaam en hier weer van te leren houden.

Visie

Wat ik mooi vind van massage is het directe contact van mens tot mens en de communicatie zonder woorden die zo’n positief resultaat heeft: een ontspannen lichaam en een gekalmeerde geest. Als masseur vind ik het belangrijk om een verbinding te hebben met mijn klant. Hoewel kennis van massagetechnieken belangrijk is als masseur, is het vooral het intuïtieve, de zoektocht naar wat de klant op dat moment in de tijd nodig heeft en het wederzijdse respect van mens tot mens die een massage fantastisch maakt. Iemand die technisch perfect masseert, maar geen verbinding zoekt met zijn klant, zal misschien tevreden klanten hebben, maar niet per se blije klanten, ze zijn niet geraakt. Voor mijzelf is een massage een vorm van meditatie waarbij je tegelijkertijd iemand helpt en zich beter doet voelen. Van masseren word ik blij!

Opleiding

Mijn opleiding heb ik genoten bij Edwin Ransijn van Massage in Beweging in Alphen aan den Rijn, die lesgeeft en cursussen en opleidingen organiseert vanuit een visie die ruim overeenkomt met die van mij: massages zijn verbindingen tussen masseur en klant, die voor beiden een positief gevoel moeten opleveren. Masseren doe je vanuit je verstand, je gevoel en intuïtie. Ik kan de cursussen en opleidingen bij Edwin van harte aanbevelen!

Lesgeven

Naast het masseren ben ik in 2017 ook begonnen met lesgeven. Met veel plezier draag ik mijn enthousiasme en kennis over massage over aan anderen. En sinds 1 juli 2018 ben ik ook de eigenaar geworden van Massage in Beweging. Zie de pagina Cursussen voor meer informatie.

Naast mijn werk als masseur werk ik ook als ICT-helper bij particulieren en ZZP’ers via mijn bedrijf Die Collega Die en ben ik vader van twee dochters en liefhebbend echtgenoot.