Meteen naar de inhoud

Wie ben ik en wat is mijn visie op masseren?

portret van Jaco de Kruijf, visie op masseren,

Mijn naam is Jaco de Kruijf, 47 jaar en woonachtig in Leiden Ik ben getrouwd met Judith en vader van twee dochters. Sinds 2015 ben ik werkzaam als gediplomeerd masseur. Van oorsprong ben ik welzijnswerker, belangenbehartiger, groepsbegeleider en veranderkundige, maar ik miste in mijn werk het persoonlijke contact om individueel mensen te kunnen helpen met hoe ze zich voelen. Ik merkte dat iedereen vooral in zijn hoofd bezig was. Ik wil anderen door mijn werk helpen zich meer bewust te zijn van het lichaam en hier weer van te leren houden. Dit is de visie van waaruit ik werk.

Visie

Wat ik mooi vind van massage is het directe contact van mens tot mens en de communicatie zonder woorden die zo’n positief resultaat heeft: een ontspannen lichaam en een gekalmeerde geest. Als masseur vind ik het belangrijk om een verbinding te hebben met mijn klant. Mijn visie is dat hoewel kennis van massagetechnieken belangrijk is als masseur, is het vooral het intuïtieve, de zoektocht naar wat de klant op dat moment in de tijd nodig heeft en het wederzijdse respect van mens tot mens die een massage fantastisch maakt. Iemand die technisch perfect masseert, maar geen verbinding zoekt met zijn klant, zal misschien tevreden klanten hebben, maar niet per se blije klanten, ze zijn niet geraakt. Voor mijzelf is een massage een vorm van meditatie waarbij je tegelijkertijd iemand helpt en zich beter doet voelen. Van masseren word ik blij!

Opleiding

Mijn opleiding heb ik genoten bij Edwin Ransijn van Massage in Beweging in Alphen aan den Rijn. Hij gaf les en organiseerde cursussen en opleidingen vanuit een visie die ruim overeenkwam met die van mij. Een massage is een verbinding tussen masseur en klant, die voor beiden een positief gevoel moeten opleveren. Masseren doe je vanuit je verstand, je gevoel en intuïtie.

Lesgeven

Naast het masseren ben ik in 2017 ook begonnen met lesgeven. Met veel plezier draag ik mijn enthousiasme en kennis over massage over aan anderen. In 2018 heb ik het cursuscentrum Massage in Beweging overgenomen en hier drie jaar groepscursussen georganiseerd. Sinds 2021 heb ik mij toegelegd op het geven van privécursussen voor individuen of stellen. Zie de pagina Cursussen voor meer informatie.

Sinds 2020 heb ik een tweede massagepraktijk opgericht waar ik mijn focus meer leg op ontspanningsmassages en coaching. Zie Ontspannen Leiden voor meer informatie.

Call Now Button