fbpx
Ga naar de inhoud

Wanneer is een massage niet mogelijk?

  • door

Bijna iedereen kan baat hebben bij een massage, maar Massage voor U verleent geen medische behandelingen. Bij medische klachten dient u met uw behandelend arts of specialist te overleggen alvorens een massagebehandeling te ondergaan. Massage voor U kan niet aansprakelijk worden gesteld voor materiële en/of immateriële schade als gevolg van de behandelingen.

Is er sprake van medische klachten, bent u in behandeling bij een arts of specialist of gebruikt u medicijnen die het reactievermogen beinvloeden dan is het belangrijk dit door te geven. Belangrijk voor vrouwen: als u zwanger bent of in de aanlooptijd om het te worden, moet u dat melden. U bent verantwoordelijk voor het doorgeven van belangrijke informatie m.b.t. uw eigen gezondheid.

Voor massages kunnen contra-indicaties gelden: dit zijn redenen waarom iemand niet of gedeeltelijk niet gemasseerd mag worden tenzij er toestemming is van de behandelde arts en/of specialist. Raadpleeg bij twijfel altijd eerst uw arts of specialist. Om er zeker van te zijn dat u geheel/gedeeltelijk gemasseerd mag worden zal, vooraf aan elke massage, een korte intake afgenomen worden. Belangrijk om te weten: indien de masseur niet volledig of verkeerd ingelicht wordt, kan hij niet aansprakelijk gesteld worden voor schade en of letsel ten gevolge van een uitgevoerde massage.

Absolute redenen om niet te masseren zijn: hernia (raadpleeg in dit geval altijd eerst uw arts/specialist), koorts, griep, ziekten waarbij er sprake is van verhoogde stofwisseling, besmettelijke huidziekten, infectieziekten, ernstige vaatziekten zoals trombose, gebruik van antidepressiva, antibiotica, ontstekingremmers, extreme vermoeidheid en uitputting. Er bestaan ook relatieve contra-indicaties zoals open wonden, ontstekingen, plaatselijke fracturen of spataderen. U kunt dan wel gemasseerd worden, maar niet op deze plekken.

Call Now ButtonBoek direct online