fbpx
Ga naar de inhoud

De voordelen van massages

Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een massage? Wat maakt een massage nu zo’n bijzondere ervaring? Lees hier verder om hier meer over te weten te komen.

Extra aandacht voor uw lichaam

Aandacht voor het lichaam is wat mensen menselijk maakt. Aanrakingen, massages knuffelen, een zoen bij een ontmoeting: door menselijk contact voelt men zich (weer) mens. Maar in deze tijd hebben mensen het vooral druk. Internet, social media, telefoon, sms en whatsapp vragen voortdurend om aandacht van uw hoofd en hersenen: u moet voortdurend alert zijn. Het lichaam reageert vervolgens met stress en spanning, klaar om te vechten of te vluchten, wat helemaal niet nodig is!
voordelen van massageEen gezond lichaam is in balans. Door aandacht te geven aan hoofd, hart en lichaam voelt u zich beter, alerter, gezonder en prettiger. Maar aandacht voor het eigen lichaam spreekt niet voor iedereen vanzelf. Men maakt er geen tijd voor, weet niet hoe, of geeft het juist negatieve aandacht. Een massage kan u helpen hernieuwd kennis te maken met uw lichaam.

Voordelen van massages

Massages zijn al zo oud als de mensheid. Het effect van aanrakingen zijn bekend: tussen moeder en kind, knuffelen, zelfs een schouderklopje zijn vormen van menselijk contact die helend werken en een positief effect hebben op de gezondheid. Aanrakingen in de vorm van massage zijn erop gericht het lichaam rust te geven, de doorbloeding te stimuleren, opgehoopte afvalstoffen los te maken, bindweefsel en spieren los en soepel te maken. Geestelijk helpt een massage je lichaam te herontdekken, je fijn te voelen en helemaal tot jezelf te komen. Na een massage voel je je verkwikt en heb je meer concentratie en rust. Zelfs een massage van een half uur kan al een blijvend positief effect op lichaam en geest geven.

Maatwerk

Met Massage voor U kom ik graag bij u thuis of op het werk om u te helpen deze balans te hervinden. Ik beheers verschillende massagetechnieken om u te helpen, maar uiteindelijk is elke massage maatwerk, afgestemd op uw wensen of eventuele klachten. Weet u niet zeker wat voor u de beste keuze is, neem dan vooral vrijblijvend contact met mij op. Ik verken graag met u uw wensen en mogelijkheden! Lees ook vooral de reacties van anderen over mij.

Call Now ButtonBoek direct online