fbpx
Ga naar de inhoud

Zelf leren masseren?

Volg een cursus bij Massage voor U

Masseren is voor zowel de masseur als de gemasseerde gezond, prettig en rustgevend. Ik heb zelf (beter) leren masseren in de periode dat ik herstelde van een burn-out. Ik geniet sindsdien nog dagelijks van het meditatieve en kalmerende effect dat het geven van een massage je kan geven. Dat je daar tegelijk ook iemand anders mee kan helpen is natuurlijk helemaal fantastisch. Ik kan iedereen daarom aanraden om te leren masseren. Misschien niet om masseur te worden, maar wel om een beter en dieper contact te krijgen met je naasten, je familie, vrienden, etc. Ook het masseren van je kinderen versterkt je band met hen. Het helpt ze zich beter in hun vel te zitten en zich goed te voelen. Om bovenstaande redenen ben ik begonnen met geven van cursussen.

Massage is goed voor de onderlinge band

Een massage is heerlijk om te ontvangen. Je spieren worden losgemaakt, je bloedsomloop wordt gestimuleerd, afvalstoffen weggevoerd en je energie krijgt een boost. Daarnaast komen allerlei stoffen vrij die je goed doen voelen. De belangrijkste daarvan is Oxytocine, wat ook wel het sociaal- of gelukshormoon wordt genoemd. Dit komt vrij bij elk onderling huidcontact tussen mensen en ondersteunt het opbouwen van een goede band met elkaar. Daardoor is het geven van een massage niet alleen goed voor masseur en gemasseerde onderling. Het versterkt namelijk ook hun band! Daarom is het ook heel goed om binnen een familie veel aandacht te hebben voor onderlinge aanraking. Voorbeelden zijn knuffels, bij elkaar op schoot zitten, schouderklopjes en… massage natuurlijk!

Massage als meditatie en zelfverbetering

Masseren is echt een meditatieve bezigheid, 100% zen, dat je met veel mindfulness kunt doen. Door je aandacht bij het proces te houden, maar ook bij jezelf, kalmeer je en laat je je lichaam vanzelf in een rusttoestand komen. Het lijkt vreemd, maar ook als professioneel masseur is het belangrijk de meeste aandacht (zo’n 70%!) tijdens een massage bij jezelf te houden. Door te letten op je houding, je ademhaling, je rust, je technieken, verbeter je je massages. Met de overige (ongeveer 30%) aandacht die je degene op de massagetafel geeft, geef je nog steeds een geweldige massage! Het is niet de bedoeling jezelf uit te putten tijdens een massage. Je wilt juist een kanaal zijn om kracht en zwaartekracht over te brengen op de ander. Daarmee geef je echt fantastische massages waar je veel complimenten en gekalmeerde klanten/familie/vrienden mee creëert.

Cursussen voor jong en oud

Om al die voordelen door te geven en mensen technieken en uitgangspunten mee te geven om goede en mooie massages mee te geven, ben ik cursussen gaan geven. Bij Massage in Beweging in Alphen aan den Rijn heb ik tussen 2017-2020 bv. de workshop Leer in 1 dag masseren voor groepen tot 12 personen gegeven en andere cursussen, waaronder Klassieke Massage, Ontspanningsmassage, Stoelmassage en Deep Tissue Massage. Sinds 2018 ben ik zelfs eigenaar geworden van het opleidingsinstituut. Ik heb nog meer cursussen en workshops ontwikkeld, die door mijzelf of door andere gekwalificeerde docenten worden gegeven. Sinds 2021 geef ik de cursussen alleen nog aan individuen of tweetallen, omdat het werken in groepen teveel organisatie vergde die ik niet kon besteden aan lesgeven of masseren.

Privé cursus partnermassage

Op veler verzoek ben ik ook vanuit mijn eigen praktijk begonnen met het aanbieden van een privécursus Partnermassage. Veel stellen hebben het druk en kunnen soms niet goed tijd vrijmaken voor het bijwonen van een cursus. Daarom bied ik nu de mogelijkheid om een privécursus te boeken op elk gewenst tijdstip: doordeweeks of in het weekend, overdag of ‘s avonds. Volledig vraaggericht en aangepast aan de eigen wensen van stellen, echtparen of andere koppels. Van buren tot vriendinnen tot collega’s, m/v, m/m, v/v, dat maakt allemaal niet uit. Klik op de link hierboven voor meer info!

Een cursus boeken?

Dit kan niet automatisch via de website. Neem contact op voor meer informatie en om een afspraak te plannen of vul onderstaand formulier in.

    Call Now ButtonBoek direct online