fbpx
Ga naar de inhoud

Massage helpt je beter denken

  • door

Mijn inspiratie voor deze blog: https://www.filosofie.nl/ons-denken-staat-niet-los-van-ons-lichaam/

Ik denk veel na over de relatie tussen ons lichaam en onze geest. Ik wil daar niet al te filosofisch over zijn, onder andere omdat het sommigen afschrikt. Graag houd ik het down to earth en beschrijf ik een aantal processen tussen lichaam en geest die logisch zijn. Angst voel je in je buik. Stress voel je in je schouders. Voel je je onzeker, dan sta je letterlijk minder stevig. Controle voel je in je handen. Zit je teveel in je hoofd, dan sta je minder vast op je voeten. Zo simpel is het, en als je wilt, kan het ook nog complexer.

Andersom werkt het ook

Want andersom werkt het ook. Probeer het volgende eens uit. Zet je voeten tegen elkaar elkaar en recht vooruit. Trek je mondhoeken naar beneden en vraag iemand je een stevige duw te geven. Je raakt dan uit je evenwicht, en het voelt een beetje vervelend. Ga weer staan en draai nu je voeten uit elkaar als een clown (maar houd de hielen bij elkaar). Houd nu je handen naast je lichaam met de palmen naar voren, een uitnodigende, open houding. Vraag nu weer of die persoon je duwt. Je zal nu weer wankelen, maar het is nu minder erg en je kan er waarschijnlijk zelfs om lachen. Zet nu je voeten op schouderbreedte, haal je knieën van het slot en ‘zink’ een beetje in je benen. Glimlach. En vraag de ander je weer te duwen. Je zult nu minder wankelen en de hele ervaring zal je eerder amuseren dan vervelend doen voelen.

Je lichaam beïnvloedt hoe je je voelt, maar ook hoe je denkt

Elke houding die je net hebt uitgeprobeerd was anders, en puur fysiek. De duw was steeds hetzelfde, maar je gevoel en hoe je het incasseerde was telkens anders. De eerste, gesloten en onstabiele houding kan ergernis opwekken. De tweede, open en positieve, houding kan maken dat je het minder vervelend vindt, je hebt de ander immers uitgenodigd voor dit experiment. De derde houding is stevig en stabiel. De duw doet je daardoor niet zoveel. Je houding beïnvloedt je gevoel, en daarmee ook je denken. Mensen die minder stabiel zijn, laten zich meer beïnvloeden door anderen, positief of negatief. En mensen die meer in contact met hun lichaam zijn, staan veel steviger in het leven.

Lichaam en geest behandeld

Kun je je voorstellen dat een massage daardoor ook je denken kan beïnvloeden? Dat als je lichaam meer voelt als van jouzelf, je je beter voelt? En dat een fysiek positieve houding je geest ook positiever maakt? Er is niet voor niets een aangetoonde relatie tussen stress en een verminderd vermogen om goede beslissingen te nemen. Alles wat je doet om stress te verminderen kan je helpen om beter na te denken. Ook de keuze dus om tijd vrij te maken voor een massage, te genieten van die massage en je bewust te zijn van de veranderingen die de massage je geeft. 😉 Ik geef ook heel bewust altijd aandacht aan de ontspanning van de geest tijdens een massage. Ik bevraag je soms hoe je ontspant in het dagelijks leven of geef je tips hoe je dit kunt doen. Hopelijk werkt mijn behandeling daarmee ook door als je klaar bent met de massage. En heb je door mijn toedoen een zachter lichaam en een helderder geest.

Je bent welkom om het uit te proberen!

Laden...
Aangedreven door BooklyWordPress Booking Plugin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now ButtonBoek direct online