fbpx
Ga naar de inhoud

Stoelmassages, een uitkomst voor de werkvloer

  • door

Stoelmassage Massage voor USmacht je soms niet naar een moment vrij van je werkplek, waar je je werkhoofd even kan achterlaten? Je zit in een ontspannen houding en een kundig paar handen beweegt over je lichaam en werkt op een prettige wijze de stress uit je lichaam. Je schouders worden losgemaakt, je nekspieren, je armen en handen. Iemand is er even helemaal voor jou, accepteert je zoals je bent en laat je wegzinken in ontspanning. Iemand luistert naar je verhalen, geeft je soms wat advies of een goed idee, of is stil en laat je genieten van het moment. Meer niet.

De afgelopen tijd mocht ik er weer op uit om stoelmassages te geven bij drie bedrijven. Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven die deze dienst aanbieden aan hun werknemers. Als ik sta te masseren op ‘de zaak’ krijg ik namelijk ook alléén maar positieve reacties. En niet alleen van mensen die het gewoon even fijn vinden, maar vooral van mensen die verzuchten dat ze die massage echt even nodig hadden. Hoe zou dat toch komen?

In je hoofd

In onze samenleving leven we vooral in het hoofd, dat is onderhand wel bekend. Maar wat betekent dat nou voor je lijf? Het betekent dat je je in steeds mindere mate bewust bent van wat je lichaam nodig heeft, steeds minder kan luisteren naar je lichaam. In dit artikel dat momenteel rondgaat, wordt duidelijk dat ons lichaam prima kan reageren op moderne prikkels. Burn-out, overspannenheid, spanning in het lichaam zijn allemaal manieren van dat lichaam om ons te waarschuwen tegen overprikkeling. We moeten leren te matigen, pauzes te nemen, te rusten tussen de bedrijven door.

Stress

Doordat we ons continu blootstellen aan prikkels, reageert ons lichaam met stress. En stress is niet het probleem. Stress is een prima manier om om te gaan met spanning. Als je stress ervaart, word je (tijdelijk) slimmer, sterker, sneller, alerter: fantastisch, toch? Maar dat wil je niet uren achter elkaar zijn. We moeten leren om te bewegen tussen stress en ontspanning. Want als je gestrest bent, ben je niet: empathisch, creatief, ontspannen, ontvankelijk. Je ziet alles als een probleem en dat is, tja, een probleem.

Pauzes zijn nodig voor creativiteit

Dit is iets dat voor veel bedrijven nog lastig is. Wil je je werknemers stimuleren tot creativiteit, dan moet je ze daarvoor ruimte geven. Letterlijk, in het gebouw, op het gebied van tijd, door ze niet van 9-17 in te plannen, maar ook figuurlijk, door ze de kansen en mogelijkheden te geven om te experimenteren. Wil je leren door reflectie, dan doe je dat niet in een vergadering, maar in momenten van rust die je de ruimte geven om zaken te evalueren. Oftewel: ontspanning is, net als stress, nodig om te kunnen presteren.

Ontspannen bij een stoelmassage

Natuurlijk, er zijn veel manieren om te ontspannen. Ik leer de klanten op mijn stoel altijd het volgende: neem meerdere keren op een dag een moment voor jezelf. Maximaal vijf minuten zonder telefoon, zonder beeldscherm, alleen even op een stoel zitten. Of op een rustige plek staan met je benen wijd, je knieën licht gebogen. Dan laat je je ademhaling rustig zinken naar je buik en laat dat gebeuren. That’s it. Gedachten mogen er zijn, maar je laat ze even niet beïnvloeden wat jij op dat moment doet. Pure zen.

Maar dát is al moeilijk voor veel mensen. Ze willen ontspanning inplannen, zodat ze even alles kunnen loslaten en weten wanneer dat kan en mag. Een stoelmassage is daarom perfect. Je hóeft dan namelijk even niets. Sterker,e mág alleen van alles. Je mag zitten, je mag even stil zijn. Of praten, net zo graag. En je mág allerlei dingen aangeven waaraan je masseur aandacht moet geven, maar het hoeft niet. Je mag zelfs even indutten. Een masseur zal je nergens mee lastigvallen, maar er alleen even zijn voor jou.

Zodat je daarna verkwikt en wel weer klaar bent voor een gezonde (en afgepaste) portie stress.

Interesse?

Er zijn veel manieren om stoelmassage te geven op de werkvloer, maandelijks, wekelijks, jaarlijks. Volledig betaald door de werkgever, deels, of helemaal niet. Maar één ding is zeker: het biedt de werknemer een fijn en gezond moment dat ervoor zorgt dat hij/zij met plezier naar zijn werk gaat, verminderde kans heeft op stressklachten, een lager verzuim en een grotere kans op creativiteit en probleemoplossend vermogen. Wij komen graag bij u op de zaak voor een gratis en vrijblijvende proefsessie, waarna we zonodig de mogelijkheden kunnen bespreken om ook bij u in het bedrijf. Nieuwsgierig? Neem eens contact op en laat u verrassen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now ButtonBoek direct online