fbpx
Ga naar de inhoud

Toegelicht: Ontspanningsmassage

  • door

Het is een beetje een open deur, maar voor mij is elke massage een ontspanningsmassage. Ook een stoelmassage of zelfs een deeptissuemassage. Want elke massage is er uiteindelijk op gericht je meer te doen ontspannen, lokaal of je gehele lichaam. Maar een ‘pure’ ontspanningsmassage is zowel gericht op geestelijke als op fysieke ontspanning.

Inhouden

Ik moet me vaak een beetje inhouden bij een ontspanningsmassage. Ik ben sterk geneigd toch wat dieper te gaan bij spieren waarbij ik veel spanning opmerk. Ik wil toch nog even die knoop proberen losser te maken. Terwijl veel mensen verwachten dat een ontspanningsmassage wat zachter is en oppervlakkiger. Ik houd me doorgaans goed in, hoor. Sterker nog, ik focus me juist heel bewust op een meer huidgerichte, langzame en lome massage. Ik wil echt dat mijn klant zich na afloop loom, traag, prettig en zacht voelt en zet alles in om dat te bereiken.

Praten of zwijgen

Ik voer graag een gesprek tijdens een massage, al zal ik in de regel proberen om vooral de stilte te laten spreken. Want wat ik bovenal wil bereiken is dat mijn klant zich meer dan voorheen bewust wordt van het lichaam. Ervaart dat het lichaam zinkt, loslaat, zachter wordt en dat de geest kalmeert. Focus daarop is belangrijk en een gesprek, hoe leuk ook, kan daarvan afleiden. Meestal zoek ik de middenweg en laat het gesprek soms een beetje wegzinken in een moment van genieten.

In het moment

Want het allerbelangrijkst vind ik dat iemand in het moment kan zijn. In het hier en nu kan genieten van wat ik met en voor hem/haar/hen doe. En als een gesprek daartoe bijdraait, dan praat ik graag mee, want ik zit zelf ook in dat moment. En uiteindelijk geniet ik misschien wel net zoveel van het geven van een massage als de ontvanger geniet van de massage zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now ButtonBoek direct online