fbpx
Ga naar de inhoud

“De spierenfluisteraar”

  • door

Het is niet mijn uitspraak, maar van een klant van mij. “Wat jij doet is alsof je de spieren letterlijk en figuurlijk aanvoelt en probeert te verleiden om los te laten. Je bent een echte “spierenfluisteraar”. Een leuke uitspraak om te horen natuurlijk. Ik weet nooit zo goed wat ik moet doen met complimenten. Ja, ik weet dat ik goed ben in wat ik doe. Ik weet ook dat ik daar niet vals bescheiden over hoef te doen. Ik mag ook zeker naar buiten brengen dat ik talent heb. En dat klanten mijn massages waarderen en graag bij me terugkomen. Maar ik vind het wel wat onwennig om zo’n woord te horen en dit dan te delen.

Kennis opbouwen

Toch drukt het goed uit wat ik in mijn eigen ogen doe. In de zeven jaar dat ik nu massages geef, heb ik veel geleerd. In de vorm van zowel zowel kennis als gevoel en ervaring. De kennis die ik heb opgedaan is deels anatomische kennis. Ik heb boeken gelezen, lezingen gevolgd, video’s bekeken en meerdere malen de snijzaal bezocht in het Leids Universitair Medisch Centrum. Ik vind het razend interessant om te kijken hoe een lichaam in elkaar zit. Hoe het werkt en hoe en waarom het stagneert. Ik heb ook vooral bekeken hoe het lichaam samenhangt. Welke invloed de verschillende gebieden, orgaangroepen, bloedsomloop, spieren, fascia en aanhechtingen op elkaar hebben. Hoe ze elkaar steunen, maar ook hinderen.

Tastzin ontwikkelen

Daarnaast heb ik mij ontwikkeld door gewoon héél veel massages te geven. Het laatste jaar door Corona en Long Covid helaas minder, maar toch al meer dan vierduizend. Door al die verschillende lichamen te mogen behandelen, kan ik met mijn vingers heel goed de juiste plekken vinden waar massage het hardste nodig is. ‘Ontdek je plekje’ is soms het motto van klanten van mij. Bijvoorbeeld als ze met een klacht komen en ik vrij snel mijn vinger op de (letterlijk) zere plek weet te leggen. Zowel de tastkennis als de anatomische kennis combineer ik graag om de behandeling zo goed mogelijk te geven.

Duiken in jou

Bij een massage duik ik (figuurlijk!) in jou. Ik kan ervan genieten (niet om pijn te doen!) om helemaal in een schouder, een onderrug of een nek te duiken om te kijken waar het probleem echt ligt. Ik zoek de juiste plekjes en geef ze de juiste behandeling. Soms zacht, soms hard, maar altijd effectief. Daarnaast duik ik in je leven. Ik ga het gesprek met je aan. Ik wil over je schouder meekijken wat de oorzaak is geweest van jouw klachten. Zo kan ik kijken of ik met kleine hints en tips je kan helpen ze in de toekomst te voorkomen.

Gesprek met handen en woorden

Dit gesprek ga ik graag met je aan! Door je lichaam af te tasten. En door te zoeken naar de plekken waar ik jou kan helpen je beter te voelen. Maar ook door in het gesprek met jou je te leren kennen. Zo kan ik kijken wat je al goed doet en wat je kunt doen om je beter te voelen. Met alle liefde wil ook tegen jouw spieren fluisteren!

Nieuwsgierig naar mijn werkwijze? Maak gerust een afspraak, ik zie je graag komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now ButtonBoek direct online