fbpx
Ga naar de inhoud

Massage bij spanningsklachten?

  • door

Een mensenlichaam is een prachtig iets! Het is fantastisch om te zien hoe alle organen, spieren, de bloedsomloop en de spijsvertering allemaal samenwerken. Zo stellen ze een mens in staat zich door de wereld te begeven. Als ik zie hoe complex een schouder is, dan kan ik alleen maar bewondering hebben voor hoe dit allemaal werkt en blijft werken. Tot er spanningsklachten ontstaan natuurlijk, want behoorlijk veel mensen komen bij mij voor klachten in de nek en schouders.

Maar ook dan kan ik met veel enthousiasme werken aan het verhelpen van deze klachten. Hoe zijn ze ontstaan, hoe uiten ze zich, welke dwarsverbanden bestaan er? Welke invloed hebben de klachten op het bewegingsapparaat, maar vooral op het leven van de klant? Door samen in gesprek te gaan, zoek ik oorzaken en oplossingen. Ik behandel dan een schouder, maar bijna altijd ook de armen, de rug, de nek en soms nog meer. En ik geef advies hoe de klachten wellicht te voorkomen zijn.

Want uiteindelijk is een massage symptoombestrijding en zullen klachten bij gelijkblijvende gewoontes altijd weer terugkeren. Wel kan een massage je lichaam helpen zich te herinneren hoe het voelde vóór de klachten. Dát is een hele goede motivator om te werken aan preventie. Ik help je er graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now ButtonBoek direct online