fbpx
Ga naar de inhoud

Leven in je lichaam

  • door

Wie is je lichaam eigenlijk? Is er een verschil tussen jou en je lichaam?
Sommige mensen hebben een bijna vijandige houding ten opzichte van hun lichaam. Ze duwen, dwingen, organiseren, plannen, vervormen hun lichaam. Omdat het niet doet wat ze willen, niet goed genoeg is, te dik, te dun, te sloom, te bleek, te pijnlijk…

Wat je wilt!

Natuurlijk is er niets ergs aan je lichaam te willen verbeteren, je grenzen te verleggen, te genieten van groei en ontwikkeling en van prestaties die je verricht. Doe het vooral, maar denk óók in termen van dankbaarheid aan je lichaam. Jouw lichaam draagt je elke dag van opstaan tot slapen gaan. En jouw lichaam verdedigt je tegen ziektes en infecties. Ook stelt jouw lichaam je in staat te genieten van alles om je heen: kleuren, smaken, geuren, vormen, belevenissen. Bovendien stelt jouw lichaam je in staat te interacteren met alles om je heen: door te spelen, te praten, te sporten, te bewegen, te communiceren, lief te hebben, te zijn.
Hoe vaak bedank je je benen voor alle duizenden stappen die ze voor je maken? En hoe vaak waardeer je je handen voor alles waartoe je ze in staat brengen? Hoe vaak complimenteer je je tong voor de heerlijke dingen die het je doet proeven? Hoe vaak geef je je lichaam een schouderklopje voor alles wat het voor je doet?

Verwen je lichaam ❤️

Ja, je lichaam heeft soms moeite te voldoen aan alle eisen die je het stelt. Het doet alle moeite om er toch aan te voldoen. En ja, soms moet je daar achteraf voor betalen met ongemak of pijn. Ja, je lichaam raakt in de loop der jaren wat van zijn weerbaarheid kwijt, gaat er minder jong uitzien, wordt trager en krijgt een langere hersteltijd. Wees mild voor je lichaam en verwen het op zijn tijd. Door te genieten, door dankbaar te zijn, door een warm bad of een uurtje even niks. Door je benen of je armen een keer in te smeren met bodylotion, puur als teken van genegenheid. En ja, soms een massage is ook heerlijk. En probeer de volgende keer de massage als cadeautje voor je lichaam te zien, niet als oplossing omdat je weer teveel spanning hebt opgebouwd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now ButtonBoek direct online