fbpx
Ga naar de inhoud

Massage is Kunst

  • door

De gracieuze bewegingen, de dynamiek van druk en ritme. De flow, de continuïteit, de combinatie van binnen en buiten, van huid op huid. De zachtheid, stevigheid, de afwisseling van diep naar oppervlakkigheid rond een centrale melodie van dans en beweging: massage is een kunst. Hoe je beweegt als masseur heeft invloed op de ervaring van de gemasseerde. Beweeg je hoekig of onrustig, dan breng je dat over op de ander.

Daarom is de manier waarop je beweegt, en niet alleen je handen, essentieel voor het geven van een goede massage. Ook spanningen, trillingen van je spieren bij inzetten van spierkracht, worden opgemerkt. Daarom is het als masseur net zo essentieel om goed in je vel te zitten en vanuit dát gevoel de ander te geven wat deze nodig heeft. Maar er geldt dus: hoe mooier de beweging van jou als masseur, hoe fijner de massage. Daarom ziet een goede massage er van een afstandje ook uit als een dans die je als masseur op, rond en over het lichaam van de gemasseerde uitvoert. Bis bis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now ButtonBoek direct online