fbpx
Ga naar de inhoud

Maatregelen omtrent het coronavirus

 • door

Vanaf woensdag 3 maart 2021 is het voor mensen met een contactberoep weer toegestaan klanten te ontvangen, dus ook onze praktijk gaat weer open! Wel moeten de werkzaamheden aan een aantal voorwaarden voldoen om zoveel mogelijk in overeenstemming te zijn met de nieuwe 1,5-metersamenleving die we voorlopig met z’n allen moeten aanhouden. Omdat massages nu eenmaal niet op afstand gegeven kunnen worden, is het belangrijk om zoveel mogelijk risico op besmetting uit te sluiten.

Om die reden is het advies van het RIVM om voor elke behandeling een triage te houden, met de volgende vragen:

 • Bent u de afgelopen maanden in het buitenland geweest?
 • Heeft u gezondheidsklachten zoals diabetes, hartziekten of longaandoeningen?
 • Heeft u milde verkoudheidsklachten zoals keelpijn, neusverkouden, hoesten, niezen, verhoging of koorts?
 • Bent u of één van uw huisgenoten in aanraking geweest met het coronavirus?

Indien u op één van deze vragen ‘ja’ moet antwoorden, is het belangrijk om contact op te nemen met ons op 06-24120264. Belangrijk om te weten is dat u deze vragen desgewenst ook aan mij mag stellen. Uiteraard zal ik bij klachten die wijzen op corona zelf ook niet masseren. Om die reden is het ook zo dat het annuleringsbeleid tot nader orde is veranderd. Annuleren is nu ten alle tijden mogelijk en zonder kosten. Dus zelfs als u vijf minuten voor de massage nog twijfels heeft, neem contact op.

Kanttekening

Ik vind het belangrijk om te laten weten dat ik zelf in dit jaargetijde last heb van hooikoorts en andere allergieën. Dit heeft voor mij het vervelende gevolg dat ik heel regelmatig kenmerken vertoon van corona (bv. niezen, hoesten, neusverkoudheid), maar dat deze bij mij chronisch zijn. Ik heb mijn temperatuur goed bijgehouden de afgelopen maanden, en heb tot nu toe geen koorts of verhoging gehad. Uiteraard blijf ik dit in de gaten houden en zodra het mag en kan, zal ik mij laten testen op corona. Als u hier twijfels over heeft, dan zijn die begrijpelijk en is het ook voor u altijd mogelijk om af te zien van de behandeling. U kunt mij bij twijfel ook verzoeken een mondkapje te dragen. Deze heb ik altijd klaarliggen.

Hygiëne

Volgend op de adviezen van het RIVM heeft onze beroepsvereniging een protocol opgesteld waaraan masseurs zich dienen te houden. Naast een triage is het uiteraard zeer belangrijk goede hygiënische handelingen in acht te nemen. Deze zal ik hieronder op een rijtje zetten:

 • We schudden bij binnenkomst geen handen en houden, tot de behandeling plaatsvindt, goede afstand.
 • Bij binnenkomst wassen zowel de masseur als de klant beiden hun handen.
 • In het pand geldt een mondkapjesplicht, dit geldt ook voor de praktijkruimte. Als u op de massagetafel op uw buik ligt, is dit niet nodig, maar bij massages in rugligging weer graag wel.
 • Voor en na de massage worden de ruimte geventileerd en alle contactoppervlaktes gedesinfecteerd. Vanwege de schoonmaakwerkzaamheden wordt er meer tijd ingepland tussen de massages.
 • Voor iedere massage wordt al het textiel zoals handdoeken en hoofdsteundoekjes zoals al gebruikelijk vervangen door schoon textiel, gewassen op 60 graden. Het gebruikte textiel wordt in een plastic zak bewaard.
 • Wat betaling betreft betalen we zoveel mogelijk contactloos. Kan dit niet, dan wordt het geld neergelegd en van de tafel genomen.

Thuismassages en massages op locatie

Bovenstaande maatregelen zijn niet allemaal uit te voeren bij thuismassages. Uiteraard zal ik mijn massagetafel goed desinfecteren na elke massage en schoon textiel gebruiken bij elke massage, maar de ruimte bij u thuis kan ik niet schoonmaken. Ik wil u daarom verzoeken vóór mijn komst de ruimte goed te ventileren en uiteraard te annuleren als u of uw huisgenoten toch klachten hebben die kunnen wijzen op corona.

Wijzigingen voorbehouden

Het lijkt wel of alles veranderlijk is in deze tijd, dus ook bovenstaande maatregelen zouden zomaar kunnen wijzigen omdat ze niet werkbaar blijken of onvoldoende. Uiteraard zal ik dit altijd doorgeven!

Vragen/opmerkingen?

Laat het me gerust weten of het bovenstaande niet duidelijk is of als je nog andere vragen hebt!

Met hartelijke groet, hopelijk tot snel, en blijf veilig!

Jaco de Kruijf

Massage voor U

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now ButtonBoek direct online