fbpx
Ga naar de inhoud

Sportmassage: waarom ik dit niet geef, maar je wel prima bij mij terecht kunt!

  • door
Massage twee handen over rug met olie.

Er zijn heel veel opleidingen in Nederland waar je je diploma sportmassage kunt halen. Ik heb ook echt wel eens overwogen om er ook één te halen. Van alle papieren die je in Nederland kunt verdienen met massageopleidingen is sportmassage de meest erkende, en veel sauna’s, wellnessinstituten, hotels of massagepraktijken stellen het diploma sportmassage als eis. Toch kies ik er voor om dit niet te doen.

Rugpijn, sportmassage, stevige massageNiet omdat ik sportmassage geen nuttige vorm van massage vind, integendeel! Ik denk dat er vele duizenden mensen in Nederland zijn die baat hebben bij een goede sportmassage. Mensen met blessures, sportgerelateerde spierklachten, kramp, sporters tijdens een wedstrijd of loop die snel opgekalefaterd moeten worden: ze kunnen allemaal goed terecht bij een sportmasseur en ik gun ze ook dat ze de beste masseur tegen het lijf lopen die ze kunnen vinden. In veel, niet alle, gevallen zou ik deze mensen echter ook prima kunnen helpen. Mijn kennis van anatomie en bewegingsleer zal minder diepgaand zijn, maar mijn technieken zijn goed onderbouwd en effectief en ik heb ondertussen al vele honderden mensen gemasseerd zonder één klacht en met vele complimenten.

Stevige massage

Maar ik vind het nu eenmaal belangrijk om meer te masseren dan alleen een kuit, of alleen een onderrug waar iemand last van heeft. Want een kuit of onderrug maakt deel uit van het complete complexe systeem dat het lichaam is. En ik vind nu eenmaal dat je aandacht moet hebben voor dat hele systeem en niet alleen van het onderdeeltje waar op dat moment een klacht over is. Ik geef daarom liever langere massages die op meer zijn gericht dan alleen de klacht.

Wat me trouwens ook opvalt is dat veel mensen die op zoek zijn naar een sportmassage vooral op zoek zijn naar een stevige massage. Sportmassage is een verzamelterm van veel vooral sportgerichte (massage-)technieken, waaronder een inderdaad een vrij stevige massage die zich ook richt op de diepere spierlagen, maar andere massagetechnnieken doen dat ook! Deep tissue technieken, acupressuur, Thaise massages, fasciamassage, triggerpointmassage: het zijn allemaal specialistische technieken die óók stevig zijn, maar niet per se onder de noemer sportmassage vallen. Sterker nog, er zullen talloze sportmasseurs zijn die deze en andere technieken integreren in hun massages, net als ik dat doe, maar dan onder andere noemers. De deep tissue massage of de klassieke massage die ik aanbied, zijn, of kunnen zeer stevig en klachtgericht zijn en kunnen net zo goed spier- en/of spanningsklachten verhelpen.

Op zoek naar een sportmassage?

Ben je dus op zoek naar een sportmassage, vraag jezelf dan toch eens af wat je precies zoekt in zo’n massage. Ben je op zoek naar een stevige, klachtgerichte massage die verlichting biedt voor spanning of spierklachten, dan kun je ook prima bij mij terecht. Maar ben je op zoek naar iemand die je kortdurend masseert om je klachten te verhelpen, die je advies geeft over blessurepreventie, die je medisch tapet om blessures te voorkomen, die je sportgerelateerd advies kan geven, kortom wiens expertise op het gebied van sport en beweging ligt, dan kun je het beste naar een sportmasseur gaan.

Nieuwsgierig?

Wil het toch een keer bij mij proberen? Ik geef mijn massages zowel op locatie, bv. bij jou thuis, als in mijn praktijk in Leiden. Je kan bij vragen of twijfel natuurlijk altijd contact opnemen, of als je direct wilt boeken, bel dan 06-24120264 voor een afspraak of boek hieronder direct online.

Laden...
Aangedreven door BooklyWordPress Booking Plugin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now ButtonBoek direct online